Te rijpe bananen zijn niet lekker, maar het is ook zonde ze altijd te moeten weggooien. In de kerstvakantie had ik onze boodschappen duidelijk niet berekend op museumuitjes, familiebezoekjes, winter- en andere feestjes. De fruitmand was gevuld en bleef behoorlijk gevuld. De bananen vertoonden als eerste tekenen dat het niet goed ging. Ik dook in mijn kookboeken en googlede wat op banaanrecepten. Het werd uiteindelijk een bananencake, en die bleek zo lekker dat ik het voortaan niet meer jammer vind overrijpe bananen aan te treffen in de fruitmand.
Nodig:
2 à 3 rijpe bananen
1,5 dl witte wijn
1 dl citroensap
250 g zelfrijzende bloem
50 g vetstof
4 eieren
250 g suiker
Snijd de bananen in stukjes en doe ze in een kookpot.
Voeg de wite wijn en het citroensap toe en laat op een zacht vuurtje koken tot de banaan puree is geworden.
Klop ondertussen de eieren met de suiker op.
Smelt de boter en giet die bij het eiermengsel.
Voeg al roerend de bloem toe.
Voeg de bananenpuree toe en blijf roeren tot alles goed gemengd is.
Giet het deeg in een ingevette vorm en bak in een voorverwarmde oven op 180°.
13.1.08
Kerstvakantie #12 >< Bananencake
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten