7.8.07

Zomers lekker

Altijd lekker op een zomerse dag: zalmpaté. Als voorgerechtje, als lunch met een frisse salade en een lekker notenbroodje erbij, als blikvanger op een buffet: altijd een succes.

Nodig:
1 groot blik zalm
4 blaadjes witte gelatine
4 el mayonaise
1 el tomatenpuree
1 el citroensap
1/2 dl droge witte wijn
1 bekertje room
3 el fijngehakte dille
zout
versgemalen witte peper
tabasco

Giet dezalm af en verwijder de graatjes en velletjes. Pureer de zalm.
Week de gelatine in ruim koud water.
Meng de mayonaise, tomatenpuree en het citroensap door de gepureerde zalm.
Verhit de wijn en los daarin de uitgeknepen gelatine op.
Meng de gelatine samen met de room door het zalmmengsel.
Roer de dille erdoor en breng op smaak met zout, peper en enkele druppels tabasco.
Doe het mengsel in een vorm en laat opstijven in de koelkast.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Daar begint het probleem al: wat is een groot blik zalm? De reguliere blikjes zalm bij ons hebben een inhoud van ongeveer 200 gram; hoeveel heb je er daarvan nodig?

Anoniem zei

En die room, moet dat zure room zijn of crème fraiche of slagroom? En is dat dan 1/8 liter of 1/4 liter?

Karin Kustermans zei

Haha Ted, goeie opmerkingsgave.
Zalm: blik van 400 gram (uitgelekt gewicht - voor je ook daarnaar vraagt). Room: 20 cl, ik gebruikte Balade verse lichte room (crème fraiche dus).

Smakelijk!