28.5.06

Papa Diether in de honingpot

Het plezier van verhalen kent Groot Ventje al lang. In dit huis gaat geen dag voorbij zonder voorlezen, en ook haast geen dag zonder dat hij met boeken naar ons toe komt met de vraag die voor te lezen. Sinds kort heeft hij het plezier ontdekt van zelf 'voor te lezen'. Hij neemt een boek - altijd 'een boek voor mama's en papa's', met enkel letters in, nooit een prentenboek -, bladert er even in - 'Welk verhaal wil je?' -, kiest een bladzijde, en begint 'voor te lezen', keurig met zijn vingertje de regels volgend.
Vandaag zijn we, uit een boek over huilbaby's (helaas zéér toepasselijk op dit moment), getrakteerd op het verhaal van papa Diether in de honingpot: 'Het verhaal van papa Diether in de honingpot. Papa Diether zat in een honingpot. Papa Diether sneed de honingpot in stukken. Hij at al de honing op van Poeh Beer.' Nooit vermoed dat een boek over een onderwerp als huilbaby's zulk een schat aan verhalen verborg!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

heerlijke schrijfsels !
En zo weet ik gelijk hoe het met jullie gaat ;-)
groetjes,
Sandra

Anoniem zei

Dag Karin,

Ik lees hier ook mee, nu niet meer stiekem. ;) Fijn om zo met jullie te kunnen meeleven. Ik ben benieuwd om het Kleine Ventje te zien en te horen...

Hang in there!
Lieve