1.6.06

Gokje goud

Enkele dagen geleden maakte in Nederland het CPNB bekend welke boeken dit jaar een Zilveren Griffel krijgen: Bijna jarig van Imme Dros, Big van Mireille Geus, Vos en Haas en de dief van Iek van Sylvia Vanden Heede, Mama! Waar heb jij het geluk gelaten? van Ted van Lieshout, Hart van inkt van Cornelia Funke , Grimm in een vertaling Ria van Hengel en Mama, jij bent de liefste van Komako Sakai.
De oorspronkelijk Nederlandstalige genoemde boeken maken kans op de Gouden Griffel. Op 3 oktober wordt bekendgemaakt wie die krijgt. Tot dan kan iedereen een gokje wagen op www.griffels.nl.
Ik kan niet kiezen, ik word een beetje heen en weer geslingerd tussen alweer een schitterend kleuterverhaal van Imme Dros in haar immer prachtige taal en de verrassende, treffende poëzie van Ted van Lieshout. Is de vermelding van de jury dat met Mama! Waar heb jij het geluk gelaten? een leeftijdloos boek is bekroond een aanwijzing? Of mag Griffelfavoriete Imme Dros eindelijk een streepje goud toevoegen aan haar indrukwekkende maar vooralsnog zilveren palmares? Of gaat het goud naar nog een ander boek?

Geen opmerkingen: