21.12.07

Winters lekker



Nu de tuin wit ziet, onze adem wolkjes maakt en we regelmatig thuiskomen met vuurrode wangen en verkleumde handen, is het meer dan ooit tijd voor een lekkere ovenschotel. Eentje met appels en rozijnen bijvoorbeeld.

Nodig:
aardappelen
2 knoflookteentjes
500 g gehakt
kerriepoeder
2 appels
3 eetlepels rozijnen
2 eetlepels abrikozenjam
1 eetlepel citroensap
zout, peper
2 eieren
200 ml melk

Verwarm de over voor op 180°C.
Kook de aardappelen net gaar.
Roerbak de knoflook en voeg het gehakt en het kerriepoeder toe.
Bak het gehakt rul en neem de pan van het vuur.
Schil de appel en snijd hem in stukjes.
Roer de rozijnen, de abrikozenjam en het citroensap door de stukjes appel.
Roer dit mengsel door het gehakt.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de aardappelen op de bodem van een ovenschotel.
Verdeel er het gehaktmengsel over.
Klop de eieren los met de melk en schenk dit mengsel over het gehakt.
Bak in ongeveer een halfuur gaar in de oven.

Geen opmerkingen: